Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Ζορμπάς the Greek!!...

Σύμφωνα με το περίφημο πόρισμα Ζορμπά(!) υπήρξε πολιτικό χρήμα. Με άλλα λόγια κάποιοι τα πήραν «σεμνά και ταπεινά».. Είναι όμως σωστό, ο αγαθός ημών πρωθυπουργός να κηρύξει εκλογές, χωρίς εμείς οι δύσμοιροι που δεν ανήκουμε στους ημέτερους να ενημερωθούμε ώστε να ξέρουμε τι συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο, πριν πάμε να τους ξαναεκλέξουμε; Τουλάχιστον να γνωρίζουμε οι άνθρωποι ότι σε αυτή τη χώρα διαφάνεια δεν θα υπάρξει ποτέ.. Όχι βέβαια επειδή φταίνε αυτοί.. Όχι , όχι. Επειδή πάμε εμείς κάθε 4 χρόνια(ειρωνεία) και τους ψηφίζουμε. Νισάφι πια!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den exeis adiko se auta pou les! wstoso eisai fanera politikopoihmenos kai enantiwn ths kubernishs. mporei na mhn tasomai uper tous apla h dikh mou aporia einai poioi einai kaluteroi? genika oi politikoi kai oi paratakseis einai kai apotelountai apo an8rwpous, kai einai sth fush tou an8rwpou na koitazei to proswpiko tou sumferon. safws kai 8a eprepe na do8ei h deousa prosoxh sto 8ema twn omologwn kai ths metaforas tou apo8ematikou twn asfalistikwn tameiwn stou trapezikous logariasmous kapoiwn kai gi' auto akribws ginontai oi ekloges. gia na periorioristei h dhmosiothta tou skandalou kai na aposiwpoih8ei. sto katw katw ths grafhs an se 3.5 xronia kanane ola osa isxurizontai giati den eksantloun thn tetraetia na oloklhrwsoun to petuxhmeno ergo tous?

non journalist* είπε...

Ναι, και βέβαια είμαι εναντίων αυτής της κυβέρνησης των ομολόγων, των κουμπάρων, των ημέτερων, των πακιστανών, της παιδείας, και του ασφαλιστικού. Αλλά όπως σωστά λες και εσύ είμαι πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος. Τώρα όσον αφορά το ερώτημά σου η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να σου απαντήσω.. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως αυτή δεν είναι καλή κυβέρνηση και δεν θα ξαναπρέπει να είναι κυβέρνηση. Αρνούμαι να δεχθώ ότι στη φύση του ανθρώπου είναι να κοιτάει το συμφέρον του. Θεωρώ ότι είναι στη φύση των αξιών που τον διέπουν. Όχι βέβαια ότι οι πασόκοι δεν τρώγανε(καλά κουμάσια είναι και αυτοί) αλλά δεν ξετίναξαν σε 3.5 χρόνια το κράτος….. Και πάλι συμφωνώ στα όσα λες σχετικά με την αιτία των εκλογών και έχω να προσθέσω την άποψη πολλών ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα «έπεσε» από το βάρος των σκανδάλων που συγκλονίζουν την χώρα!