Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Ζήσε τον μύθο σου στον Ασωπό...



Και εκεί που όλο ήταν ωραία καθαρά και παστρικά, ο ΟΗΕ βρήκε κάτι να μας προσάψει.. Το κακό μάτι θα μου πείτε και εγώ θα συμφωνήσω γιατί δεν θέλω να σας στενοχωρώ μέρες που είναι…
Ο ΟΗΕ λοιπόν που λέγαμε συνεδρίασε για την μικρή πλην τίμια χώρα μας και έβγαλε κόκκινη κάρτα γιατί λέει οι αποδώσεις μας σε θέματα περιβάλλοντος δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές. Θα μιλήσω όμως με αριθμούς για να ακριβολογώ, και μου πει κανείς ότι λαϊκίζω επειδή δεν πάω τον Σουφλιά.
Η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνει την πρώτη θέση όσον αφορά τις υπερβάσεις των ορίων στα αιωρούμενα μικροσωματίδια. Η Αθήνα ακολουθεί στην 3η θέση, η Λάρισα στην 5η, η Πάτρα στην 7η, ο Βόλος στην 13η και το Ηράκλειο στην 20ή. Όσο για τις υπερβάσεις των ορίων συγκέντρωσης διοξειδίου του αζώτου, η Αθήνα βρίσκεται στη δεύτερη και η Θεσσαλονίκη στη 10η θέση των πιο επιβαρυμένων πόλεων της Ευρώπης, ενώ για τις υπερβάσεις όζοντος το Ηράκλειο καταλαμβάνει τη 10η θέση και η Αθήνα τη 15η.
Και σκέφτομαι εγώ λοιπόν. Μα καλά αφού τόσα χρόνια λέμε ότι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός, πώς στο διάολο καταφέραμε να βρωμίσουμε τη χώρα μας, όταν το μόνο που έχουμε από βιομηχανία είναι τα εργοστάσια της ΔΕΗ, άντε και κάτι διυλιστήρια, κάτι καπνοβιομηχανίες κάτι γαλακτοβιομηχανίες και έξω από την πόρτα.. Α σωστά, μα πώς το ξέχασα. Κάποτε, –ο Τσίπρας είχε γεννηθεί μάλλον– είχαμε και ένα εργοστάσιο που έβγαζε αυτοκίνητα. Πάει και αυτό όμως, το έφαγε η μαρμάγκα..
Εμείς λοιπόν αγαπητοί συμπολίτες θα έπρεπε να είμαστε οι οικολόγοι των Βαλκανίων και της Ευρώπης προσκαλώντας τους πολίτες του κόσμου να έρθουν στην πανέμορφη χώρα μας. Τι θα του πεις τώρα του Γερμανού; Έλα στην Αθήνα, την κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού να αναπνεύσεις καθαρό διοξειδίου του αζώτου! Ή μήπως «Live your myth in Ασωπός » ;
Για αυτούς λοιπόν του λόγους θα πληρώσουμε μερικά εκατομμύρια ευρά πρόστιμο για να βάλουμε μυαλό. Αλλά εγώ δεν φοβάμαι τίποτα. Ξέρω πως το κράτος θα αντιδράσει άμεσα και αμείλικτα. Αρχικά θα βγει ανακοινωθέν από τον Ρουσόπουλο ότι η έκθεση αυτή είναι αποτέλεσμα εξωτερικών εχθρών που θέλουν το κακό της Ελλάδας και συνωμοσίας της Μασονίας. Ο Πολύδωρας σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο θα κάνει λόγο για την νέα μορφή της ασύμμετρης απειλής η οποία δευτερογενώς, μετά τις φωτιές και σε συνάρτηση με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων θέλει να βλάψει την εικόνα της χώρα στη διεθνή σκηνή. Τελευταίος θα τοποθετηθεί ο Αλογοσκούφης, ο οποίος θα αποδώσει τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ το οποίο μαζί με τον ΟΤΕ, φταίει για όλα. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν θα πάρει θέση ως συνήθως , γιατί είναι στη Ραφήνα και παίζει με τα δίδυμα.

Και μια φιλική συμβουλή. Πριν βγείτε απο το σπίτι, πάρτε μια βαθιά ανάσα από την μπουκάλα οξυγόνου της γιαγιάς και συνεχίστε…..

10 σχόλια:

Είδωλο είπε...

Θα φαμε προστιμο λογω ρυπανσης...
Τι αλλο θα ακουσω... Ναι ειλικρινα για λυσε μου αυτη την απορια. Ολο αυτο το κακο το κανουν δηλαδη τα αυτοκινητα? Μα ποιοι ειμαστε πια?
Και σιγα την χωρα, δεν ειμαστε και Γερμανια να κυκλοφορουν μονο τεραστια υπεροπολυτελη Audi,Mercedes,Bmw, ο ελληνας για ΚΙΑ,Chevrolet και αλλα λοιπα φτηνα ειναι...
Αλλα και την Ιταλια δεν ειδα να εχει προβλημα με Fiatakia κτλ, ουτε την Γαλλια, τις οποιες τις εχουμε πλουτισει καταναλωνοντας τα προιοντα τους (αυτοκινητα)...

Ζητω η Ελλας

Kwlogria είπε...

Καταρχάς, Χρόνια Πολλά κι Ευτυχισμένα. Κατά δεύτερον, θα με ρωτήσεις πως είναι δυνατόν να είναι πολλά κι ευτυχισμένα άμα αναπνεύουμε- τρώμε- πίνουμε- λουζόμαστε σκατά; Δεν ξέρω καλό μου, είμαι πλήρως απογοητευμένη αλλά δεν παύω να ελπίζω. Στην ανατίναξη αυτής της χώρας και στην αναγέννησή της; Στη λοβοτομή όλων αυτών των παλιο-μην-πω που πηδούν καθημερινά τα πάντα; Ελπίζω γενικά. Αχ Βαχ.

faraona είπε...

Η κατασταση ειναι χαλια και γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε.Και τα καυσαερια και τα σκουπιδια και η βρωμα μπαζει απο παντου.
Αλλα ο σοφος λαος λεει οτι το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.Εχουμε καμμια αντιρρηση πανω σ αυτο?Οχι λεω μηπως.

Ταχυδρόμος! είπε...

Αυτή είναι η υποκρισία φίλε μου! Το να συζυτάς κάτι στα μπαρ και τα cafe και μόλις το βλέπεις στις ειδήσεις να λες: μα πώς έιναι δυνατόν!!

wert01gf είπε...

Η ρύπανση, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, δεν είναι ο μόνος λόγος φυσικά που πληρώνουμε στην Ε.Ε. κάθε χρόνο κι από ένα παραπάνω πρόστιμο. Το ότι δεν μπαίνουμε σε ένα σύστημα βελτίωσης και δεν ακολουθούμε τα σχεδιαγράμματα της Ε.Ε. δεν είναι επειδή δεν μπορούμε, απλά οι κυβερνήσεις μας δείχνουν συνεχή "ανυπακοή" και φαίνονται απρόθυμες να συνεργαστούν. Όλες οι φετινές εκθέσεις της Ε.Ε. (επειδή τυχαίνει να έχουν πέσει στα χέρια μου πολλές από αυτές) δείχνουν την Ελλάδα στον πάτο, με συνεχή πτώση και απομάκρυνση από τους στόχους.
Βέβαια, ποιος ξέρει τους στόχους των κυβερνήσεών μας; Είναι και αυτό ένα ερώτημα.

tractatus είπε...

Πέρασα και είδα οτι έχεις καλή γραφή μικρέ μας δημοσιογράφε...θα επανέλθω. Πάντως για τον ΚΚ τον παρατηρούσα σήμερα με τον Πούτιν....είχε όλες τις απανήσεις γραμένες και τις διάβαζε ερμηνευτικά κουνώντας τα χεράκια, όπως πάντα...Φυσικά ο Πούτιν που ήξερε τι υπέγραφε απαντούσε by heart!

non journalist* είπε...

@ Εξουρανού: Μην νομίζεις πως στην Ιταλία η κατάσταση είναι καλύτερη. Και εκει χάλια είναι. Απλά είναι λιγότερο χάλια από δω.

@ Κωλόγρια: Χριστός ανέστη και σε σένα. Εσύ μην κλαίγεσαι. Καλά την βγάζεις με την μπουκάλα καθαρού οξυγόνου. Αλί σε εμάς.. Το να ελπίζεις είναι καλό. Και εγώ
το ίδιο κάνω.

@ Αναστασία: Χρόνια σου πολλά, μια ακόμη φορά. Το ψάρι όντως βρωμάει από το κεφάλι, και εν τω προκειμένω υπάρχει πρόβλημα λόγω έλλειψης κρατικής πρωτοβουλίας, και κρατικής απραξίας. Υπάρχει όμως το θέμα ότι εμείς είμαστε λίγο ωχαδερφιστές και βαριόμαστε να κουνήσουμε το πόδι μας και να κάνουμε κάτι

Ταχυδρόμε: Η υποκρισία στην κοινωνία μας δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Η δράση είναι άγνωστη λέξη.

Wert01gf: Αρχικά πολύ θα ήθελα να μάθω τι σημαίνει το όνομα σου. Κατά δεύτερον η κυβέρνηση μόνο σε κάτι τέτοια περιβαλλοντικά δείχνει υπακοή. Στην παιδεία συ συστοιχίζεται πλήρως με τις ευρωπαϊκές επιταγές.. Αχ αχ αχ

Τρακτάτους: Με κάνεις και κοκκινίζω.. Α, για τον Καραμανλή δεν λέω τίποτα. Θα τον κρίνει η ιστορία.
…Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ. Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ. Λες και είμαι εγώ παιδί, ξέρω πάντα να γελώ, χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ…..

Mirela είπε...

Απο τη μία πρόστιμα για βρώμικες παραλίες....απο την άλλη προωθούμε τις "πεντακάθαρες ελληνικές παραλίες" στους τουρίστες!

ε ρε γλέντια! :-P

If...ιγένεια είπε...

Θα συμφωνήσω με την κωλόγρια..

Jason είπε...

Ποια είναι η πλάκα με τον Ασωπό.
Σε κάποια φάση πέρασε νόμος ότι και καλά έχουν κάποια επιδότηση όσοι εγκαθιστούν τα εργοστάσιά τους εκτός Αθηνών (τόσο για λόγους αποκέντρωσης και μείωσης της ανεργίας στις επαρχίες όσο και για λόγους αποσυμφόρησς της ατμόσφαιρας του αττικού ουρανού), οπότε κατόπιν αυτού όλοι οι εργοστασιάρχες έχτισαν αμέσως έξω από την Αττική, στα Οινόφυτα! Για να πάρουν και την επιδότηση, να είναι και ένα βήμα από την Αθήνα και φυσικά δίπλα στην Εθνική για διευκόλυνση στις μεταφορές.
Όλα τα απόβλητα αυτών των εργσοτασίων καταλήγουν στον Ασωπό.
Πόσο να αντέξει πια αυτός ο Ασωπός;;;

Και καλά οι εργοστασιάρχες πες είναι παχύδερμα και δεν τους νοιάζει.
Το κράτος δεν το νοιάζει που στον Ωρωπό πεθανίνουν όλοι από καρκίνο;