Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Νενίκηκά σε Σκοπιανέ!


Νικήσαμε.

Αυτό είναι το κλίμα που λαμβάνω εδώ και δύο εικοσιτετράωρα από τα ΜΜΕ. Τι ακριβώς νικήσαμε; Καταρχάς του Σκοπιανούς οι οποίοι είδαν το βέτο -έστω και ας μην ήταν αυτή η νομική πράξη που νομίζουμε αλλά η προφορική άρνηση μας στην ένταξη τους- να τους έρχεται κατακούτελα και να πέφτουν νοκ άουτ. Κατά δεύτερο τους αμερικάνους -πλανητάρχη και Κοντολίζα- οι οποίοι σε συνδυασμό με το χαστούκι από Γαλλία και Γερμανία για το θέμα της επέκτασης του Νάτο στην ανατολική Ευρώπη έφυγαν με την ουρά στα σκέλια.
Η δική μου ταπεινή άποψη είναι πως νίκη θεωρείται η επίτευξη του στόχου. Και στην προκειμένη περίπτωση στόχος είναι η λύση στην ονομασία της γείτονας. Οπότε προς τι τόση χαρά; Συμφωνώ πως στο Βουκουρέστι κάναμε μια σημαντική πρόοδο, με τη βοήθεια κυρίως της Γαλλίας ( άλλος ένας λόγος για να ψηφίσει κανείς Σαρκοζί εκτός της Κάρλας Μπρούνι..) αλλά η διαχείριση αυτής της διπλωματικής προόδου είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την πρόοδο.
Βέβαια, τα αντίποινα του όχι νομίζω πως έγιναν ήδη αισθητά. Από χθες ξεκίνησαν τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου οι οποίες είχαν παύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ντιν ντιν ντιν!! Καμπανάκι..
Επιπλέον απόρησα με τον Καραμανλή ο οποίος παρά την ενωτική στα λόγια ομιλία, είχε αέρα νικητή και βαλκανιάρχη, πράγμα το οποίο μόνο μήνυμα φιλίας και ειρήνης δεν μπορεί να στείλει στα Σκόπια. Όχι μόνο αυτό αλλά ο αγαθός πρωθυπουργός μας, έσπευσε να κάνει άμεσα κομματικό ταμείο, προσπαθώντας να κερδίσει τους χαμένους από τα τόσα σκάνδαλα πόντους της κυβέρνησης του.
Ο αγαπημένος Παναγιώτης Ψωμιάδης χάρηκε τόσο με την υποστήριξη Σαρκοζί που πρότεινε να δοθεί το όνομα του σε κάποιο δρόμο της συμπρωτεύουσας, όσο γίνεται πιο μεγάλο, για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο τον μεγάλο φιλέλληνα Νικολά Σαρκοζί…

Εγώ προτείνω ο δρόμος να είναι κάθετος σε μια πλατεία την οποία θα ονομάσουμε Κάρλα Μπρούνι, αφού πίσω από κάθε μεγάλο φιλέλληνα, κρύβεται μια μεγάλη φιλελληνίδα…

Και τώρα ας ψάλουμε όλοι μαζί, να ευχαριστήσουμε τω Θεω και την Παναγία για την βοήθεια τους στο Μακεδονικό. Άλωστε είναι οι μόνοι που μπορούν να μας βοηθήσουν..


Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια, Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια. Αναγράφω Σοι η πόλις Σου, Θεοτόκε.....

15 σχόλια:

spyros1000 είπε...

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΆΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΝΘΕΡΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ...
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΥΠΟΥ BONDSTEEL(ΚΟΣΟΒΒΟ) 10000 Τ.ΧΛΜ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ...

spyros1000 είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ LINK ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ,ΠΡΟΣΕΧΕ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΑ......

Nikos Lioliopoulos είπε...

Μικρέ μου δημοσιογράφε. Μόλις διάβασα
κάποιες αναρτήσεις του μπλόγξ σου και εντυπωσιάστηκα και απο τις απόψεις σου και απο τον τρόπο γραφή σου.
Δυσκολεύομαι να πειστέψω οτιείσαι μόλις 18 .
Οσο για την ονομασία των οδών , κάποιο δρομάκι και για τη Σισίλια ρε γαμώτο. Τόσα έκανε και αυτή για το μεγάλο αυτό φιλέλληνα!

Aviator είπε...

Καλώς σε βρίσκω και "διαδικτυακά"! Πολύ ενημερωμένο σε βρίσκω.. εύγε!

gpapoul είπε...

Μετά από μια, κατά κοινή ομολογία, ικανοποιητική διπλωματική παρουσία στο Βουκουρέστι, η ελληνική κυβέρνηση, δια του επικεφαλής της, υπέπεσε και πάλι, στην αβάσταχτη ελαφρότητα της αυταρέσκειάς της…Εάν δεν συνέλθει και δεν κατανοήσει την πραγματικότητα, θα σπαταλήσει μόνη της, το όποιο κεφάλαιο που μπορεί να δημιούργησε.

faraona είπε...

Συμφωνω μαζι σου για την οδο.
ΚΑΡΛΑ ΜΠΡΟΥΝΙ λοιπον και πασης Ελλαδος.Τωρα ποσο φιλελληνιδα ειναι ...αστο.
Και καλα κανει δηλαδη.
Κ
Α
Λ
ΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Στο Βουκουρέστι δεν επιλυόταν το θέμα της ονομασίας όμως,μην το ξεχνάς αυτό. Οπότε, θεωρείται νίκη,μιας και ο στόχος ήταν αυτός. Δεν περιμέναμε από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν συμπεριφορά οι αμερικανοτραφείς των Σκοπίων. Πήγαμε για το βέτο,και το πετύχαμε,απλά τα πράγματα.
Υ.Γ.: Το ότι ο Γιωργάκης πρότινε να πάει στα Σκόπια να πείσει την ηγεσία τους, την ώρα που η ηγεσία τους ήταν στο Βουκουρέστι, διεκδικεί βραβείο...Ρανταπλάν!Άσε που είναι απαράδεκτο να δείχνουμε ότι παρακαλάμε κιόλας..!

wert01gf είπε...

Νάτο! Νάτο! Πετιέται! Έκανε πάλι το θαύμα της η Θεοτόκος. Κύριε ελέησον.

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Transplante de Cabelo, I hope you enjoy. The address is http://transplante-de-cabelo.blogspot.com. A hug.

non journalist* είπε...

Spyros1000> πολύ σωστό αυτό για τους Αμερικάνους. Αν νομίζουν οι Σκοπιανοί ότι τους υποστηρίζουν για την ψυχή της μανας τους, είναι για κλαματα.. Θεά η Κάρλα ε?

Nikos Iliopoulos>> Ναι είμαι μόνο δεκαοκτώ. Βέβαια, μην νομίζεις κοντεύω τα 19 σε λίγο καιρό. Αυτό είναι ένα θεμα για το οποίο με ρωτάνε συχνά/ Ευχαριστω για τα καλά σου λόγια, και όσο για τη Σεσιλια, μετα την απομακρυνση εκ του ταμειου ουδεν λάθος αναγνωρίζεται..

Aviator>> Καλως με βρίκες.. Χαχα// Ευχαριστώ πολύ

Gpapoul>> τι γαμάτη φραση, μου επιτρέπεις να τη χρησιμοποιω και εγω? Η αβάσταχτη ελαφρότητα της αυταρέσκειας!! Εγραψες!

Φαραονα>> Πες τα να μην τα λεω εγω..

Ανώνυμε>> Αφου δεν επιλυόταν το θεμα της ονομασίας γιατι κάναμε λες και πήραμε την πόλη?? Οεο? Όσο για τον ΓΑΠ, αυτος πρότεινε να πάει νωρίτερα στα Σκόπια, όχι εκείνες τις μέρες, αλλα ο μπούλης φοβήθηκε μην του φάει τη δόξα, όσο για βραβεια Ρανταπλάν αυτά είναι χαζομάρες και απαξιω απλά να απαντήσω..

Wert01gf >> Εμενα το πετιέται με παραπέμπει αλλού, και σίγουρα όχι σε ύμνο… αν με πιάνεις.

Soula είπε...

Δημοσιογράφε πρόσεχε τα ελληνικά σου!!
Έχεις χρησιμοποιήσει μια δοτική κάπου που δε χρειάζεται... :p:p:p

Ανώνυμος είπε...

Βρε,ο Γιώργος συναντήθηκε με τον Καραμανλή μια μέρα πριν πάει στο Βουκουρέστι. Δεν σε έχει πληροφορήσει καλά η ΠΑΣΠ φαίνεται...Και πρέπει να ξέρεις ότι την εξωτερική πολιτική δεν τη χαράζει ούτε την ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Όσο για το...μπούλης, φαίνεται κατά πόσον απαξιείς να απαντήσεις...
Μάρκος

non journalist* είπε...

Έχεις δικιο.. Η ΔΑΠ τα λέει καλύτερα, ή η ΟΝΕΕΔ??
Δεν ξερω θα σε γελάσω..

Νικας τοις Βασιλευσει κατ'εναντιων βαρβάρων..

non journalist* είπε...

Σουλα βάλε το μυαλό σου να δουλέψει, η δοτική έχει συγκεκριμένο στόχο! Μα καθόλου φαντασία?

Ανώνυμος είπε...

Νίκας τοις Βασιλεύσει, διότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξει το κείμενο της Αγίας Γραφής, επειδή άλλαξε το Πολίτευμα. Προφανώς μερικοί νομίζουν ότι ο Χιστός γεννήθηκε μετά την μεταπολίτευση...lol
Υ.Γ: και προφανώς η ΔΑΠ τα λέι καλύτερα, για να είναι τόσα χρόνια πρώτη...
Μάρκος