Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πες τα Λιάνα aka σκάσε Λιάνα






Το βίντεο αυτό, της Λιάνας Κανέλλη που κυκλοφορεί αρκετά τις τελευταίες μέρες σε πολλά social media δεν μπορώ να πω ότι με προβλημάτισε και πολύ. Μας έχει συνηθίσει και η ίδια και το κόμμα με το οποίο συνεργάζεται (!) άλλωστε στην συγκεκριμένη ρητορική υπέρ των αδυνάτων και των ταλαιπωρημένων της ζωής. Προς στιγμήν μάλιστα σκέφτηκα να της απονείμουμε το βραβείο Μάρθα Βούρτση.

Ο πολιτικός της λόγος είχε αρκετό ενδιαφέρον. Όχι από ουσία βέβαια, αλλά από άποψη τεχνικής με δραματοποίηση, παύσεις, επίκληση στο συναίσθημα κτλ, που θα το καθιστούσε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο προς μελέτη στο πανεπιστήμιο. Επειδή όμως η βουλή δεν πρόκειται για ένα μάθημα «ρητορικής και λόγου» αλλά για ένα χώρο όπου οι πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου συζητούν και μάλιστα για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως αυτό του ασφαλιστικού θα προτιμούσα να λείπουν οι δραματοποιήσεις και να υπάρξει πολιτικός λόγος ευθύνης. Προφανώς και συμφωνώ μαζί της -όπως και η πλειοψηφία των πολιτών- πως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ανατρέπει μια σειρά από βασικά κεκτημένα. Όμως θεωρώ σκόπιμο να μας εξηγήσει την δική της αντιπρόταση. Πως θα πληρωθούν οι συντάξεις όταν τα ταμεία θα χρεοκοπήσουν; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα. Και σε αυτό δεν δίνει κανείς απάντηση. Λάθος. Την μια και μοναδική αντιπρόταση την δίνει ο Σαμαράς την οποία πολύ ευστοχα σχολιάζει ο Δ. Ψυχογιός στο σημερινό του άρθρο

Κάποια άλλη σοβαρή δεν υπάρχει. Όπως είπε και ο Μίμης Ανδρουλάκης:«Εναλλακτικές λύσεις έχω πολλές στο μυαλό μου. Μια μόνο δεν έχω. Εναλλακτική πηγή δανεισμού και θα ψήφιζα όχι και για το μνημόνιο και για το ασφαλιστικό αν μπορούσα να σας απαντήσω που θα βρω αύριο λεφτά να πληρώσω τις συντάξεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια: