Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Μια ακόμα αδικία…

Και εκεί που πίστευα ότι τα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα [κάμερες- ασφαλιστικό κτλ], μαθαίνω το εξής…

Η διευθύντρια του λυκείου στο οποίο πήγαινα «απολύθει εκ της θέσεως της» καθώς δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε θέματα διοικητικά και παιδαγωγικά. Αν και πριν την συνέντευξη τα μόρια της ήταν πολύ υψηλά, πράγμα που καθοριζόταν από την προϋπηρεσία της και το ευμέγεθες βιογραφικό της, μετά από την διαδικασία της συνέντευξης κατρακύλησε σε τελευταίες θέσεις, αφήνοντας μπροστά τους «ημέτερους»…

Η διευθύντρια, γνωστή στην μικρή μας πόλη για την μεγάλη πολιτιστική δράση της, που με τις συνεχείς της προσπάθειες, είχε οδηγήσει το σχολείο στην απόσπαση πολλών βραβείων και διακρίσεων, κρίθηκε ανίκανη να το διαχειριστεί παιδαγωγικά .

Η διευθύντρια, της οποίας την διοικητική ικανότητα αναγνώριζαν όλοι οι καθηγητές, και είχε βάλει σε τάξη το σχολείο μας, κρίθηκε ανίκανη να το χειριστεί διοικητικά.

Η διευθύντρια, πρόεδρος των φιλολόγων του νομού μας έχοντας διοργανώσει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, βραδιές ποίησης με τις πολλές της γνωριμίες με ανθρώπους των γραμμάτων και προσωπική φίλη της Ρέας Γαλανάκη, κρίθηκε ανεπαρκής.

Όμως πάνω από όλα αυτά, η καθηγήτρια που μας έκανε σε εκείνη την αξέχαστη θεωρητική τάξη, να λατρέψουμε τον Διονύσιο Σολομό, τον Καβάφη, τον Ρίτσο και την Κική Δημουλά κρίθηκε στις καρδιές μας με άριστα.

Για σας τούτο δω το κείμενο κυρία Μαρία, γιατί η κυριότερη κρίση στη καριέρα ενός καθηγητή δε δίνεται από τους διορισμένους «ημέτερους» της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά δίνεται από τις καρδιές των μαθητών του.

3 σχόλια:

Фе́ммe скатале είπε...

Ξέρω..

faraona είπε...

ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΟΥ ΘΑΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΤΥΧΗΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΝΕΑΡΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΥΟ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ,ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΤΗ.ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΑΡΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ.ΑΝΙΚΩ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ.ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ''ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ''ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΗΠΙΑ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ www.petefris.blogspot.com ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΕΙ.ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ.ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ .ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ.

faraona είπε...

Γεια σου!καλωσορισες!Καλη σου χρονια.Περνα να μας δεις.Και κυριως κουραγιο και ψυχραιμια γι αυτα που συμβαινουν γυρω σου.Ολο το συστημα ειναι βαρεια αρρωστο και σημαδευει ν αρρωστησει κι εσας τα νεα μυαλα.Κρινετε τους ολους αυστηρα και να θυμασαι παντα '''η κολαση παντα εμφανιζεται με χαμογελο'''Νασαι καλα.