Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

συννεφιασμένη Κυριακή {τέλος}

Ουφ, πάνε και αυτές οι εκλογές.
Έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Και τι βάρος! Ασήκωτο.
Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα δεν το περίμενε κανείς. Και δεν εννοώ το κόμμα που επικράτησε.. Εννοώ την ήττα του ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν περίμενε ότι θα βγει τόσο ζημιωμένο, από αυτές τις εκλογές, ούτε καν οι πιο ένθερμοι νεοδημοκράτες!
Βέβαια μην ξεχνάμε ότι το κυβερνόν κόμμα, κέρδισε μεν, αλλά με απώλειες {και ισχνή πλειοψηφία} που φτάνουν τις 4 μονάδες, πράγμα που με ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα το είχε οδηγήσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Η αριστερά είναι ο μεγάλος κερδισμένος αυτής της αναμέτρησης. Ενίσχυσε τα ποσοστά ,το κύρος της και αν εκμεταλλευτεί σωστά τις συγκυρίες ίσως στο μέλλον παίξει πιο ενεργό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ έριξε τα ποσοστά του στο ναδίρ. Απέτυχε να πείσει ότι αποτελεί εναλλακτική λύση και ότι μπορεί να οδηγήσει τον τόπο σε καλύτερες μέρες.. Οι ευθύνες κατά την γνώμη μου είναι ατομικές αλλά και συλλογικές.
Σαν πολίτης θέλω να ελπίζω ότι θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του σαν τον φοίνικα, όχι για το καλό του, αλλά για το καλό της χώρας. Δεν μπορεί να υπάρξει καλή κυβέρνηση χωρίς ισχυρή αντιπολίτευση.

2 σχόλια:

Traveler είπε...

Λες και διαβάζω επαγγελματία δημοσιογράφο.
Παναγιώτη (Τάκη) με εκπλήσεις! Θα μου πεις βέβαια, πώς να το καταλαβαίναμε στα Τζουμέρκα;;

Καλή συνέχεια στην πορεία του ιστολογίου σου ;)

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε κατά τη γνώμη μου (και πολλών άλλων) το γεγονός ότι κατέκρινε τη ΝΔ και την κυβέρνηση στην προεκλογική περίοδο, αντί να παρουσιάζει το δικό του πρόγραμμα. Επίσης στις διάφορες εξαγγελίες της ΝΔ σχετικά με οικονομικά θέματα (στην προεκλογική περίοδο πάντα) το ΠΑΣΟΚ έβγαινε και έδινε κάτι παραπάνω σε σημείο που θύμιζε πληστηριασμό το όλο σκηνικό. Η ΝΔ δεν πλήρωσε τα λάθη της αλλά τι να κάνουμε, αφού ζούμε σε μία χώρα που σχεδόν όλοι ψηφίζουν όχι κατά συνείδηση αλλά ότι ψηφίζει η οικογένεια (είτε από πολιτικές πεποιθήσεις των παλαιότερων είτε από συμφέρον). Για τα λοιπά κόμματα τι να πούμε, είναι καταδικασμένα να υπάρχουν απλά για να συμπληρώνουν το πολιτικό σκηνικό, επειδή ζούμε στην χώρα του δικομματισμού και των "οικογενειών" (πολιτικών αρχηγών και λαού). Ίσως ο θεσμός της οικογένειας στην πολιτική είναι υπερεκτιμημένος...

MENTOraS