Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Με στυλ και γοητεία..


Η μεγάλη στιγμή είχε φτάσει.
Ετοιμαζόμαστε..Βγαίνουμε, λέει η Μαργαρίτα Μυτιληναίου.
Ανασκουμπώνομαι και εγώ στον καναπέ, με το πατριωτικό μου αίσθημα ανεβασμένο και μια κόκα κόλα στο χέρι, μεγάλης χορηγού των αγώνων. Οι αθλητές μας μπαίνουν στο στάδιο. Ο Ηλιάδης -χρυσός ολυμπιονίκης της Αθήνας στο τζούντο- τα κορίτσια του πόλο, οι μπασκετμπολίστες, τα αγόρια του πόλο, το μπίτς βόλεϊ, το τένις, το κανόε καγιάκ, και ακολουθούν τα φαβορί. Η Πηγή Δεβετζή, ο Μάρας….

Η κάμερα κατευθύνεται προς την κερκίδα των επισήμων. Και ενώ περιμένω να δω τον Παπούλια, τον Καραμανλή ή έστω την Ντόρα ή την Φάνη Πάλη Πετραλιά η κάμερα δείχνει τον Κωνσταντίνο –τον τέως, όχι τον μαρμαρωμένο βασιλιά- μετά της Άννας-Μαρίας να χαιρετούν την ελληνική αποστολή.

Το άδειο τενεκεδάκι της κόκα κόλα κυλάει στο πάτωμα..
«Με τι χάρη χαιρέτισε η όμως η Άννα-Μαρία, κυρία..» έρχεται να συμπληρώσει η γιαγιά μου, βασιλική μέχρι τα ντούνια από τότε που οι κομμουνιστές σκότωσαν τον αδερφό της.

Εγώ άφωνος. Οι χώρες εναλλάσσονται η μία την άλλη μα εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω από πού μου είχε έρθει.

Ο τέως; Μα πως; Γιατί; Μα καλά ο κάμεραμαν δεν γνωρίζει το πρωτόκολλο; Πρώτα δείχνουμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαφορετικά τον πρωθυπουργό, μετά τον υπουργό και πάει λέγοντας. Τον τέως βασιλιά μιας χώρας δεν τον αναφέρει πουθενά πάντως το πρωτόκολλο.

Μετά τον τέως εμφανιστήκαν και πολλοί ηγέτες κρατών όπως το αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας, ο φιλέλληνας Ν Σαρκοζί, Αχμετ Καρζαι του Αφγανιστάν, και πολλοί άλλοι ηγέτες χωρών. Με αυτό το τέχνασμα ο Κωνσταντίνος παρουσιάστηκε ως ηγέτης της Ελλάδας ή τελοσπαντων ως εκπρόσωπος της χώρας..

Ακόμα και αν ο σκοπός του τέως δεν ήταν να παρουσιαστεί ως ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, οφείλω να ομολογήσω πως έχει πολύ καλή επικοινωνιακή ομάδα καθώς τη δημοσιότητα που πήρε από τα λίγα δευτερόλεπτα on camera δεν θα μπορούσαν να του τη δώσουν διαφημίσεις σε prime time ζώνη. Η επικοινωνιακή του ομάδα όμως μου θυμίζει μια άλλη, αυτή της Νέας Δημοκρατίας σε πιο παλιές και ένδοξες εποχές που έστρεφαν το ενδιαφέρον μακριά από τα σκάνδαλα ,τουλάχιστον μέχρι τα 10 πρώτα. Να υποθέσω όμως ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική…..

Δεδομένης της πολιτικής κατάστασης της χώρας με την αποδόμηση του πολιτικού συστήματος αρχίζω και ανησυχώ, ιδιαίτερα αναλογιζόμενος την δήλωση του τέως το 89, πως θα ήταν πρόθυμος να αναβάλει πάλι τα ηνία της χώρα σε περίπτωση που ο λαός το επιθυμούσε, δήλωση σε μια εποχή παρόμοια με τη σημερινή με έντονη κρίση του πολιτικού συστήματος.


Εναλλακτικός τίτλος: Καλομελέτα και έρχεται


Δώρο ενα βιντεάκι απο την ταινία Ρεμπέτικο που συνάδει με το θέμα μας..


18 σχόλια:

ioanna d-k είπε...

le petit journaliste is back:D
panta sthn epikairothta:D
polu wraio blog
to xeis to xeis;P
k oxi t eparkes net :P

wert01gf είπε...

Πέρασε ένας, πέρασαν δύο, φτάσαμε στους τρεις μήνες! Είπα πάει αυτός, χάθηκε. Ξέχασε τα passes του (χαχα) ή αλλιώς μας απαρνήθηκε! Τελικά έκανα λάθος μάλλον. Επανήλθες και μας χαιρετάς ως άλλος τέως Βασιλιάς την ώρα που μπαίνουμε στη φωλιά σου (του πουλιου;)! Ελπίζω να πέρασες όμορφα. Καλώς επανήλθες.

non journalist* είπε...

Η αληθεια ειναι πως σας απαρνηθηκα λιγο, αλλα το μετανιωσα. 3 μηνες διακοπές νομίζω οτι φτάνει.
Το βιντεάκι σου άρεσε?

Soula είπε...

Έλα μωρέ που η επικοινωνιακή ομάδα του Κωνσταντίνου ήταν υπεύθυνη γι'αυτό.

Προφανώς η Ντόρα και ο Λιάπης που ήταν οι επίσημοι εκπρόσωποι δε σηκώθηκαν να χειροκροτήσουν και ο κάμεραμαν τράβηξε όποιον βρήκε πρόχειρο.
Δε λες καλά που δε δείξανε τη μούρη του Λιάπη να γελάει μαζί μας η υφήλιος έτσι όπως είναι;

Άλλωστε τόσο κακό είναι να νομίσουν κάποιοι ξένοι που το είδαν οτι η Ελλάδα έχει ακόμα βασιλιά;
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν και δεν τις έβλαψε σε κάτι αυτό.
Ούτε πρόκειται να αλλάξει το πολίτευμα απο μια εμφάνιση στην τηλεόραση. Αν είναι δυνατόν να το φοβούνται αυτό κάποιοι.
Απλά οι Έλληνες έχουμε συμπλέγματα με τη βασιλεία, με την κακιά δεξιά και με πολλά άλλα αλλά τέλος πάντων .

Α και μιας που έχεις σχετικό θέμα, να μην ξεχάσω να αναφέρω το σλόγκαν που προωθεί ο Mahler:

Η Φρειδερίκη ΖΕΙ!!!

ΥΕΑΗ!! :p :p :p

Ανώνυμος είπε...

Bonne fête,cher Petit Journaliste!

Kwlogria είπε...

Καλά, κι εγώ τον είδα κι έμεινα άφωνη! άνοιξα για δυο λεπτά την τηλεόραση να δω έναρξη και μου'σκασε ο βασιλιάς! Άσχετο!! (Ή μήπως σχετικό;;) Φιλιά!!

non journalist* είπε...

Σούλα: θες να πιστέψω δηλαδή ότι έτυχε να σηκωθεί ο τέως με την Άννα-Μαρία έτσι τυχαία και τους πήρε η κάμερα, όπως μια θειά μου πέρυσι πίσω σε μια εκδήλωση όπου είχαν πάει και τα κανάλια. Που τα πουλάνε αυτά? Ελεος δλδ.. χεχε
Η Φρειδερίκη ΖΕΙ? Χαχα ΟΧΙ
Helene: Merci!
Kwlogria: Χαίρομαι γτ είχες τη φυσική αντίδραση…

Μάρκος είπε...

Αχ μικρέ μου...αγνοείς το ότι προφανώς ο Καραμανλής και ο Παπούλιας προτίμησαν τις διακοπές τους, αντί να πάνε στους Ολυμπιακούς. Όλες οι χώρες είχαν επίσημο εκπρόσωπο τον Πρόεδρο ή τον Πρωθυπουργό τους, εμείς στείλαμε τον Λιάπη ως υπουργό, ενώ η Ντόρα ήταν ανεπίσημα εκεί, ως σύζυγος του Κούβελου, που ήταν αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας. Έτσι, μας έμεινε ο πρώην βασιλιάς, τον οποίος σαφώς οι ξένοι ξέρουν περισσότερο από τον Κούβελο, τον Μηνά Κυριακού και τον Λιάπη...

non journalist* είπε...

Μα και βέβαια ήξερα ότι απουσίαζαν, αλλά ο Λιάπης και η Φάνη ήταν εκεί.. Μη μου πεις ότι δεν ξέρουν τη Φάνη.. Αλλά συγνώμη κι όλας, τι σημαίνει δεν ξέρουν τον Λιάπη. Γιατί τον εκπρόσωπο της κάθε κολοπετινίτσας τον ξέρουν? Τον μαθαίνουν. Αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες.. Με τις γνωριμίες του η και με το «λάδι» του Ο Κότσος κατάφερε να προβάλει το διογκωμένο εγώ του.. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν ευθύνη και οι της κυβέρνησης οι οποίοι του άφησαν την πόρτα ανοιχτή.

Μάρκος είπε...

Λιάπης, Φάνη; who are they? Δεν κατάλαβες, εκεί από κάθε χώρα υπήρχε ή ο πρωθυπουργός, ή ο αρχηγός του Κράτους. Κι από εμάς υπήρχε ο Λιάπης και η Φάνη. Οι εξηγήσεις που έδωσαν στο Βήμα οι υπεύθυνοι της μετάδωσεις νομίζω ήταν σαφής:επειδή για λόγους ασφαλείας δεν είχε δωθεί πλάνο για το που θα κάθονταν οι επίσημοι κάθε χώρας, οι κάμερες έψαχναν στην κερκίδα των επισήμων κάθε φορά που κάποια χώρα περνούσε. Ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία κάθονταν μόλις 3 θέσεις πίσω από τον Πρόεδρο της Κίνας. Δεν νομίζω να είχε ανάγκη να προβάλει για 5'' το εγώ του, καθώς για την ΔΟΕ δεν είναι ούτε Φάνη, ούτε Λιάπης :-)

non journalist* είπε...

Ακριβώς, δεν είναι ούτε η Φάνη ούτε ο Λιάπης. Είναι ο άνθρωπος που παραβίασε το Σύνταγμα, οδήγησε σε παραίτηση πρωθυπουργό εκλεγμένο με 53 % και άνοιξε το δρόμο για την Χούντα τον Συνταγματαρχών.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν δεν έχει δικαίωμα να παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της χώρας, όχι μόνο γιατί δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο, αλλά γιατί αποτελεί προσβολή στη συνείδηση μας ..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ε, τον έδειξαν σαν επίτιμο μέλος της ΔΟΕ, Αθάνατος ο πούστης σου λέω.

ioanna d-k είπε...

den prepei na eimaste
"anetoi" me tetoia gegonota
kalo einai na sizitietai k oxi na afhnume tus euatous mas na pistepsun oti kata tixi edeixan ton tews.
prwta apola oi idioi oi olubiakoi einai ena kleisto kuklwma anthrwpwn sto opoio anhkei kai o tews.ara den borw na pistepsw oti htan tuxaio.
k an nomizete oti to uperanaluw apla diavaste to teleutaio comment tou idiou tou writer(:P) o anthrwpos pu paraviase to sudagma tha exei to dikaiwma na ekproswpei th xwra?gia poio logo ?an thelun na deixnun oti exume vasileia na to pshfisei o laos k euxaristws na to deixnume, alla o laos den to 8elei. k distixws g kapoius exume dhmokratia.
as eimaste realistes.
h frederikh den zei k o tews dn prepei na mas ekproswpei g kanena logo.

non journalist* είπε...

Μια μέρα θα το γράψει η ιστορία
που έδιωξε απ' την Αθήνα τα θηρία
που έδιωξε βασιλείς και βουλευτάδες
τους ψευταράδες και τους μασκαράδες


Της αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά
και του δώσαν τα βρακιά του
για να πάει στη δουλειά του
τον περίδρομο να τρώει με το ξένο του το σόι

Της αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά
της αμύνης το καπέλο έφερε το Βενιζέλο
της αμύνης το σκουφάκι
έφερε το Λευτεράκη

Byronas είπε...

Εδώ έδωσε μετάλλιο στις κοπέλες της ιστοπλοϊας και τον αποκάλεσαν "HM King Constantine of Greece".

Α ρε Τέως... (πάντως είχε πάρει ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο!)

Welcome back μικρέ δημοσιογράφε!

non journalist* είπε...

Να το χει να το χαιρεται. Να το δειχνει στα παιδια της ΜαριΣανταλ να λεει και εκεινος οτι εκανε κατι περα απο δολοπλοκιες μετα της μητρος..

*...Nantia...* είπε...

psss.. se paradexomai eisai gata :P ego dn eida katholou, paratheriza xoris tv :P oraio to bideaki bravo!

IaTriDis είπε...

Όπως είπε και ο δείμος του πολίτη, ο Κώτσος είναι μέλος της ΔΟΕ και αθάνατος! Τα είχε μαγειρέψει τα πράμματα!
Και άλλωστε που να βρεί ο σκηνοθέτης εκπρόσωπους της κυβέρνησης???...αφού είναι ανύπαρκτη...!
Παραχάθηκες ρε παιδί μου!!!
Καλό μήνα κιόλας!